Ak chcete nechať vyznieť buket a opojnosť chutí nedoviny, poradíme vám, ako na to.
Možnosti sú dve, vyberte si tú, ktorá viac ulahodí vašim vyberavým chúťkam.
Medovinu vychlaďte na 12 – 16°C a pomaly vychutnávajte zo skleného pohára na stopke tulipánového tvaru. Zhlboka sa nadýchnite, v zúženom ústí pohára sa nádherne rozvinie vôňa medoviny. Pokojne doň vhoďte i plátok citróna, či niekoľko kociek ľadu. Táto kombinácia chutí vás zaručene osvieži v letných horúčavách. |
Medovinu zohrejte na teplotu 55 - 60°C. Podávajte ju v hrubších pohároch na whisky, dlhšie udržia teplotu. Zohriatím medoviny ešte viac vyniknú arómy použitého medu, prípadne bylín a korenín. Zážitok pre všetky zmysly je zaručený. Horúcu medovinu si najlepšie vychutnáte v čistom stave tak ako sme ju pre vás vyrobili, bez riedenia vodou. Medovinu v žiadnom prípade nevaríme, utrpeli by tým jej chuťové a buketné vlastnosti a vytráca sa z nej cenný alkohol. |
Medovinu si vychutnávajte po dúškoch. Nájdete v nich jedinečnosť chuti a vône použitého medu, bylín a korenín.
Medovina sa podáva ako aperitív alebo digestív, výborne sa snúbi s viacerými druhmi jedla.
Čo poviete na jej kombináciu s týmito dobrotami?
Nechajte sa inšpirovať, labužníci!
Hľadáte niečo výnimočne dobré?
Ochutnajte našu novinku Medovinu Čučoriedka. Môžete ju podávať chladenú, ale najmä počas zimných večerov chutí výborne aj zohriata.
Pripravili sme niekoľko noviniek. Poznačte si do kalendára dôležité dátumy :)